Wednesday 29 October 2014

Dictator ZE-14 deurvastzetter valt op

Dictator is een merk wat u niet zo snel tegenkomt. Maar als we het hebben over de deursluitsystemen dan is Dictator een zeer gerenommeerd merk. Het bedrijf bestaat al bijna 80 jaar en maakt onder andere de ZE-serie deurvastzetters. We hebben de Dictator ZE-14 even nader bekeken voor u.

Dictator ZE-14 deurvastzetter valt op
Wat ik persoonlijk altijd erg storend vind zijn alle objecten op een deur die je eigenlijk liever niet wilt zien. Deurdrangers en deuropvangers zijn elementen die je liever niet ziet op een deur. Uiteindelijk wen je er wel aan, maar mooi is anders.
Dictator ZE-14 met openslaande deur
Dictator ZE-14 deurvastzetter
Ook een deurvastzetter is een object die je liever niet op een deur gemonteerd wilt zien.

Maar als mij gevraagd wordt om te kiezen tussen de verschillende deurvastzetters, dan kies ik voor een Dictator deurvastzetter. Links ziet u een foto van een Dictator ZE-14 deurvastzetter. Het is niet te groot en niet te klein.

De materialen en kleur zijn stijlvol waardoor het aanblik van de Dictator ZE-14 deurvastzetter ook niet opvallend is. Na enige tijd merkt u niet meer dat de deurvastzetter is gemonteerd aan de achterdeuren.

En het gebruik van de deurvastzetter is ook vrij eenvoudig.

Deurvastzetter Dictator ZE-14 gemakkelijk en onslijtbaar
De materialen die toegepast worden zijn Aluminium en Roest Vast Staal. De pen is van RVS en de rest is van Aluminium. Dat betekent dus dat het materiaal niet zal roesten. Hierdoor is de Dictator ZE-14 dus zowel voor binnen als buitenmontage te gebruiken. Welk type kiest u?
ZE serie van Dictator
ZE serie van Dictator
Dictator ZE-11 - slag t/m 25mm Dictator ZE-14 - slag t/m 60mm Dictator ZE-6 - slag t/m 75mm Dictator ZE-9 - slag t/m 90mm De slag is dus de lengte die nodig is om de grond/ondervloer te raken. Dus bij een lange pen kunt u dus een grotere lengte overbruggen tussen de onderkant van de deur en de vloer/ondergrond.

Welke deurvastzetter van Dictator moet ik nu nemen?
Dicatator ZE-11
Dictator ZE-11 deurvastzetter
Voor een overbruggen zoals links op de foto is te zien dan gebruik u dus een kleine deurvastzetter zoals de ZE-11. De afstand is dan vrij klein.

Is de te overbruggen lengte wat groter dan dan gebruikt u een ander type afhankelijk van de lengte die nodig is.

De voet van de deurvastzetter Dictator ZE-14 vervangbaar
Het enige echte onderdeel van de Dictator ZE-14 is de voet. Het rubberen gedeelte zal na verloop van tijd slijten door het schuren op de ondergrond. In een ruimte met gladde vloeren (zoals in een fabriek) zal dat uiteraard minder snel gebeuren dan bij het gebruik met openslaande deuren en straatstenen.
De voet van de ZE-14
De voet van de ZE-14
De rubberen onderdop noemen we het voetje. Deze is van rubber en kunt u eenvoudig losdraaien. Bij de vakhandel kunt u een dergelijk onderdeel bestellen.
We hebben de voordelen van de Dictator Deurvastzetter ZE-14 hieronder kort opgesomd:
  • Design en kwaliteit gaan samen
  • De voet is stevig en stabiel.
  • Eenvoudige montage en bediening.
  • Deur kan in elke positie vastgezet worden
  • Struikelgevaar is er niet meer omdat er geen vaste delen in de vloer zitten.
  • Eenvoudige reiniging
  • Voor zowel binnen- als buitenmontage
  • Rubberen voet die makkelijk vervangbaar is.

No comments:

Post a Comment